Kan man virkelig score den samme vin forskelligt, fordi den farves?

Spændende, ældre artikel om vinkritikere og vinsmagning. Jeg synes særligt omtalen af Frédérick Brochet (fra Bordeaux’s universitet) eksperiment fra 2001 er interessant. Jeg husker ganske tydeligt, da den blev omtalt første gang.

Det han gjorde, var at bede 54 vineksperter om at smage og vurdere en rød- og en hvidvin. Han “glemte” blot at fortælle dem, at det var den samme vin, farvet med smagsløst farvestof.

Resultatet var, lidt som forventet, at ingen kunne smage at det var den samme vin, og at de blev beskrevet med de sædvanlige floskler for rød- og hvidvine.

Der er flere gode eksempler i artiklen, læs den her:

https://www.theguardian.com/…/wine-tasting-junk-science…

Hvis du er lidt nørdet, kan jeg anbefale denne side, der også forholder sig til vinens farves betydning:

https://www.sciencedirect.com/…/abs/pii/S0950329315002591

Dette website anvender cookies fra Google til at levere sine tjenester og analysere trafik. Din IP-adresse og brugeragent deles med Google sammen med effektivitets- og sikkerhedsmetrics. Dette sker for at sikre tjenestekvaliteten, generere brugsstatistik samt registrere og håndtere misbrug. Læs mere her: https://policies.google.com/technologies/cookies